vrijdag 20 september 2019

'Een mijlpaal voor Suriname, ons land heeft haar eerste militaire academie'

(Bron foto's: NII)
'Het is weer gebleken dat wij met het minimale de job hebben kunnen klaren'


'Een mijlpaal voor Suriname. Ons land heeft haar eerste militaire academie', zo schrijft het Nationaal Informatie Instituut (NII) vrijdag 20 september 2019. De opening werd bijgewoond door president Desi Bouterse en andere hoogwaardigheidsbekleders. Tijdens deze bijzondere gelegenheid zijn twee onderwijsinstituten tegelijkertijd geopend. Aan de voorkant is de Surinaamse Militaire Academie en de Surinaamse Militaire School is ook gehuisvest in het gebouw. 


President Bouterse gaf aan, dat met de opening van de academie er een stuk vertrouwen met betrekking tot de toekomst van het leger gegarandeerd is. Met het minimale dat beschikbaar was is de academie opgezet. 'Als wij de handen in elkaar slaan, stijgen wij tot grotere hoogtes. Het is weer gebleken dat wij met het minimale de job hebben kunnen klaren.'

Zowel president Bouterse als de minister van Defensie, Ronni Benschop, hebben de sponsors bedankt voor hun geleverde bijdrage. Ook de jongemannen en vrouwen die zich fysiek gegeven hebben om dit tot stand te brengen ontvingen felicitaties.

Er is voor zowel de academie als de Surinaamse Militaire School een duidelijke organisatiestructuur en een Raad van Toezicht, directeuren tot richting coördinatoren. De academie zal vier opleidingen draaien, te weten de officiersopleiding, voortgezette officiersopleiding, de officiersvorming en het bevel en generale stafopleiding dat op masterniveau is.
De officiersopleiding is een driejarig bachelor niveau waarbij men de graad haalt van bachelor in militaire wetenschappen en bevorderd wordt tot de rang van tweede luitenant. Uiteindelijk zullen er militairen opgeleid worden met verschillende specialisaties zoals, Administratie en Logistiek, Infanterie, Luchtmacht administratie en Logistiek, Marine-Nautisch, Marine-Technisch, Inlichtingen en Veiligheid, Genie-infrastructuur, Genie-Elektrotechniek en Militaire Politie.

De opleidingen zijn volgens de internationale maatstaven modulair opgezet en de student wordt getoetst op basis van kennis, inzicht en vaardigheden. De docenten verbonden aan de studies moeten voldoen aan de vereiste kwalificaties. Professionalisering van de docent is een vereiste alsook het wetenschappelijk produceren van artikelen op de academie.

 Van de student van beide opleidingen worden onder meer vereist, discipline, respect voor je land en verdediging van de soevereiniteit.

Op de academie zal in meerdere talen gedoceerd worden om zo door samenwerking met onderwijsinstituten en door middel van kruisbestuiving, de kwaliteitsverbetering binnen de defensie organisatie opgetrokken zullen worden. Er bestaat eveneens de mogelijkheid voor inschrijvingen voor buitenlandse studenten op de academie. Zo'n student wordt een 6 maanden training in het Nederlands aangeboden en als zo een student voldoet aan de normen die het instituut stel, wordt die toegelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten