vrijdag 20 september 2019

Guyanese drugsbaron Shaheed Roger Khan keert terug naar zijn thuisland Guyana

Khan heeft in VS zo'n 8 van 15 jaar gevangenisstraf uitgezeten


De veroordeelde Guyanese drugsbaron Shaheed Roger Khan arriveert vanavond, vrijdag 20 september 2019, in zijn thuisland Guyana. De 47-jarige Khan zal naar verwachting laat in de avond met American Airlines landen vanaf Miami International Airport, Florida, op de Cheddi Jagan International Airport, onder begeleiding van ICE-agenten (Immigration and Customs), zo bericht Kkaieteur News Online vandaag.

Guyanese handhavingsinstanties zullen de drugsbaron ontmoeten wanneer hij aankomt.

Khan werd in 2006 in Suriname gearresteerd en vervolgens door de Surinaamse veiligheidsdiensten naar Trinidad gevlogen, waar Amerikaanse agenten de controle over hem namen. Hij werd naar New York gebracht en aangeklaagd. De drugsbaron kreeg 15 jaar gevangenisstraf in oktober 2009. Hij heeft iets meer dan acht van de vijftien jaar gevangenisstraf, waartoe hij was veroordeeld, uitgezeten.

Khan werd beschouwd als de krachtigste drugshandelaar van het land. Er werd gezegd dat hij nauwe banden had met de toenmalige People’s Progressive Party / Civic en met de overleden Guyanese van Binnenlandse Zaken, Ronald Gajraj, die fungeerde als leiding voor een ‘Phantom Squad’.

De squad werd beschuldigd van het vermoorden van verschillende criminelen, concurrenten en anderen. Een andere minister heeft naar verluidt het bestellen van interceptie-apparatuur voor telefoongesprekken gefaciliteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten