vrijdag 20 september 2019

Politie maakt einde aan blokkade ingang door stakend SBB-personeel

'We gaan door totdat we duidelijkheid hebben van de directie of de minister'


'U heeft ons een paar belangrijke zaken voorgehouden. We zullen daarom in goed vertrouwen - op basis van wat u ons heeft gezegd - ons actiemodel voor vandaag opschorten',  woorden va Dino Souprayen, ondervoorzitter van de personeelsbond van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), gisteren tegen de politie-inspecteur die de stakende werknemers verzocht om hun barricade voor de ingang van het terrein te verwijderen. 

Het personeel heeft sinds maandag uit ontevredenheid over de lonen het werk neergelegd, maar de acties zijn verscherpt. Met stoelen maakten ontevreden personeelsleden het onmogelijk voor bezoekers het kantoor te bereiken. Medewerkers die niet in staking zijn konden alleen via de buurman het terrein van de SBB bereiken.

Na enkele uren werd de politie erbij gehaald. 'De opdracht komt van hogere hand, daarom ben ik als inspecteur zelf gekomen. Ik kan u niet belemmeren om te staken, want dat is uw recht. Ik wil ook geen confrontatie, maar ik wil samen met u zoeken naar een oplossing', zei de inspecteur.

'Ik heb van de directie begrepen dat de regering nu bezig is met de zaak, dus het heeft de aandacht van hogere hand. Ik ga u daarom verzoeken de ingang vrij te maken', vervolgde hij.

Na een kort beraad besloot het bestuur van de bond gehoor te geven aan het verzoek van de politie. Souprayen zegt vandaag, vrijdag 20 september 2019, in de Ware Tijd, dat de directie de stakende medewerkers niet op het terrein wil hebben. 'Vandaar dat we de poorten dichthouden. De directie heeft ons buiten gezet en het is no work no pay vanaf dinsdag', vertelt hij.

De bondsman onderstreept dat het personeel duidelijkheid wil over het financiële gedeelte van de collectieve arbeidsovereenkomst (cao). 'We gaan door totdat we duidelijkheid hebben van de directie of de minister', aldus Souprayen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten