woensdag 25 september 2019

Staatszender Radio Boskopu moet als stichting enorme transformatie ondergaan

Journaliste Erna Aviankoi moet leiding gaan geven aan zender

Zender blijft onder het beheer van ministerie van Regionale Ontwikkeling


Staatszender Radio Boskopu moet als stichting een enorme transformatie ondergaan. Dat is de voornaamste taak die het bestuur onder leiding van voorzitster Erna Aviankoi heeft meegekregen. De stichting is gisteren geïnstalleerd door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, aldus vandaag, woensdag 25 september 2019, de Ware Tijd.

De zittingsperiode is drie jaar en het verzelfstandigingsproces moet in die periode duidelijk merkbaar zijn. De zender blijft onder het beheer van dit ministerie, maar het ligt in de bedoeling dat de overheidssubsidie op termijn zal wegvallen.

'Ze moeten de stichting nu eerst gestalte geven. De transformatie wil ik zo snel als mogelijk zien. Vooral als de middelen vrijkomen, moet je de verandering al binnen een jaar kunnen voelen', zegt Dikan.

Naast ondervoorzitter Louis Alfaisi maken Roberto Lindveld en oud STVS-directeur Shirley Lackin ook deel uit van het bestuur van de stichting.

De minister benadrukt dat de subsidie aan Boskopu niet meteen zal wegvallen, omdat het medium nog geen eigen inkomen heeft. In de begroting van dit dienstjaar is ongeveer Srd 500.000 vrijgemaakt voor het station, maar dat moet volgens Dikan meer worden bij de komende begroting. 'Ik kijk met mijn collega van Financiën tot hoever ik het kan optrekken voor de komende begroting omdat we nu diepte investeringen gaan moeten plegen.' Hij streeft ernaar om de directeur voor eind van dit jaar te benoemen.

(Bron foto: Twitter)
Aviankoi ziet haar rol als trekker van de transformatie van Boskopu als een goede uitdaging. Als jarenlange journaliste is ze ervan overtuigd dat ze het beste ervan zal maken. Aviankoi: 'Ik hou van uitdagingen. Ik ben een nieuwsmens en daarna heb ik ook een link naar de grassroot. Ik wil mij daarom inzetten om via de transformatie het medium te krijgen op het niveau dat het ministerie wil.'

Zaken als een goed management, financiën en competent personeel zijn voor haar de belangrijkste zaken die gerealiseerd moeten worden. Daarnaast staat herpositioneren van het medium ook op de prioriteitenlijst van de voorzitster. Ze zegt dat overheidsinformatie de leidraad van Boskopu zal blijven. Maar, er zal ook genoeg ruimte worden gecreëerd voor overige programma's die de luisterdichtheid van het station moeten opkrikken.

Om eigen middelen binnen te halen zal Boskopu partnerschappen met diverse bedrijven en organisaties moeten aangaan. Aviankoi: 'Boskopu moet binnen de komende drie jaar een duidelijke positie hebben in de samenleving.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten