woensdag 25 september 2019

Consumentenkring komt met eigen programma op Radio Boskopu - Is onafhankelijkheid organisatie in het geding...?

'Belangrijk is dat we consumenten willen informeren en met hen willen praten'


De Consumentenkring breidt haar voorlichting naar de samenleving uit met een programma op Radio Boskopu. 'Er moet nog een naam voor bedacht worden, maar belangrijk is dat we de consumenten willen informeren en met hen willen praten', zegt Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, vandaag, woensdag 25 september 2019, in de Ware Tijd.

De eerste aflevering is gepland voor morgen. Er zullen uiteenlopende thema's worden behandeld om de consument bewust te maken van zijn rechten. Ook zullen klachten behandeld worden die niet alleen vooraf, maar ook tijdens de uitzending doorgegeven mogen worden. Geprobeerd zal worden om al tijdens het programma een oplossing te bieden.

Alleyne ziet goede perspectieven voor de organisatie. Wel vindt hij dat die meer moet worden uitgedragen. De Consumentenkring treedt wel sporadisch in de publiciteit, zoals zondag in een programma van Ricky Stutgard, maar de voorzitter wil dat dit regelmatiger gebeurt, vandaar het radioprogramma.

De belangenorganisatie zal 28 september deelnemen aan de seniorenbeurs in Ocer en in oktober aan de gezondheidsbeurs. 'We moeten onze stem laten horen.' De voorzitter denkt dat de consument zich steeds meer bewust wordt van zijn rechten. Dat hij de dupe wordt van de handel is van alle tijden, al vanaf de oudheid. Het is alleen erger geworden, omdat de technologie veel verder is gegaan. Met meer technologische ontwikkeling is de mogelijkheid groter om de consument te bedreigen. 'Dat betekent dat je als consument alerter moet zijn, waneer het gaat om het kopen van producten.' 

Alleen staat hij niet sterk en daarbij kan de consumentenvereniging een belangrijke rol spelen. 'Je kunt zeggen dat de overheid de taak heeft om je als consument te beschermen maar de eerste verantwoordelijke ben jij, je vereniging komt op de tweede plaats. Als consument moet je ervoor zorgen dat je organisatie sterk blijft zodat er een vuist gemaakt worden om te vechten tegen het onrecht', concludeert Alleyne.

De vraag is in hoeverre de Consumentenkring onafhankelijk is door met een programma te komen op een staatszender....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten