woensdag 25 september 2019

Politie Nickerie tolereert niet langer boeren met zwaar materieel op de weg

(Bron foto: Twahier Rostamkhan)
'We gaan tegen alle ondernemers optreden die zich niet aan de regels houden'


De politie van Nickerie zal niet langer gedogen dat boeren met zwaar materieel op de openbare weg rijden of hun machines op een dieplader laten vervoeren zonder politiebegeleiding. Vooral in het oostelijk deel maken mensen zich hieraan schuldig, zegt regiocommandant Retitia Forster, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 25 september 2019.

'We gaan tegen alle ondernemers optreden die zich niet aan de regels houden.' Ze zegt dat er een duidelijke instructie is, dat zwaar materieel op een dieplader verplaatst moet worden onder begeleiding van de politie met zwaailichten.

Er zijn mogelijk mensen die eerder toestemming hebben gehad van een Gewestelijke Politie­commandant of een ressortcommandant dat het zwaar materieel niet op de voorgeschreven wijze hoeft te worden verplaatst.

Forster zegt hierover: 'Die werkwijze wordt niet voortgezet, omdat er regels zijn in het Rijbesluit en de Rijwet. Als u zich daaraan niet houdt dan zijn de consequenties voor de transporteurs van de diepladers of de bestuurders van het zwaar materieel.'

Volgens haar is begeleiding door de politie noodzakelijk om het transport in goede banen te leiden. 'De regels zijn duidelijk en we moeten ze naleven', aldus Forster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten