woensdag 25 september 2019

Onvrede bij BvL over gang van zaken rond benoemingen schooldirecteuren

'Terwijl personen van buiten zonder ervaring de school mogen leiden'


Reshma Mangre, voorzitster van de Bond van Leraren (BvL), is er niet over te spreken dat onderdirecteuren van Lyceum I en II, die hebben gesolliciteerd naar de betrekking van directeur, niet in aanmerking zijn gekomen voor de functie. De vorige leidinggevenden hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. 

'Terwijl personen van buiten zonder ervaring de school mogen leiden', merkt de vakbondsvrouw op in de Ware Tijd vandaag, woensdag 25 september 2019. Dit is niet in goede aarde gevallen bij de bond. Volgens haar voldoen de onderdirecteuren aan alle kwalificaties en kennen de school goed. 'Geef mensen de kans die zich hebben bewezen en kunnen doorgroeien.'

Ook het HAVO krijgt een nieuwe directeur.

De nieuwe directeuren hebben zich vorige week gemeld op het Bureau Voortgezet Onderwijs voor de zakelijke overdracht en het in ontvangst nemen van de inventaris van de scholen.

Het invullen van vacante directeursposten is één van de maatregelen voor een vlotte start van het nieuwe schooljaar. Zowel het proces van voorzien in leer­middelen, als het voorzien in leerkrachten en plaatsen van nieuwe schoolleiders verloopt vlot.

De afdeling Leermiddelen Productie en Distributie (LPD) zal bij aanvang van het nieuwe schooljaar zowel leermateriaal als meubilair distribueren. De voorziening van leerkrachten op VOJ- en VOS-­scholen blijkt in orde. Het betreft ook de benoeming van school­leiders en directeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten