woensdag 25 september 2019

Refineria Isla, Curaçao, heeft zeker voor 75 miljoen gulden aan schulden

Open- staande rekening 17 miljoen gulden aan water van Aqualectra


Refineria Isla, dochteronderneming van PdVSA, laat niet alleen de zogeheten ‘take or pay fee’ voor overheids-nv Curaçao Refinery Utilities (CRU) onbetaald - intussen opgelopen tot 75 miljoen gulden - maar naar nu blijkt ook al jaren de drinkwaterrekening van zo’n half miljoen per maand, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 25 september 2019.

Er staat een rekening open van 17 miljoen gulden aan door Aqualectra geproduceerd en geleverd water; dat is omgerekend ruim tweeëneenhalf jaar watergebruik.

Punt is dat de Aqualectra-watermeter op naam van CUC (Curaçao Utilites Company) staat en dit is volgens interim-directeur Marcelino de Lannoy van Refineria di Kòrsou (RdK) ‘een leeg bedrijf’. Daardoor heeft CUC op haar beurt een schuld van bijna 8 miljoen aan de lokale producent van drinkwater.

Aqualectra probeerde eerder CRU en moederbedrijf RdK aan te spreken. Vergeefs volgens De Lannoy: 'Dat Aqualectra bij CRU de facturen indient, begrijp ik wel. Maar RdK en/of CRU zijn niet CUC. Dat is ook de reden dat het conservatoir beslag geen stand heeft gehouden.'

De aansluiting op het terrein van de raffinaderij wordt volledig beheerd door Isla; dus Isla beslist of de kraan van Aqualectra opengaat of dicht blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten