woensdag 25 september 2019

Dienst Uitvoering Onderwijs verlaat Curaçao nog niet

(Bron foto: Twitter)
DUO blijft tot eind 2020 om Curaçaose ex-studenten bij te staan


De Nederlandse Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zal in het najaar van 2019 en in het voor- en najaar van 2020 gedurende langere tijd aanwezig zijn op Curaçao om de Curaçaose ex-studenten bij te staan en te adviseren over hun studieschulden in Nederland. Dat staat in een brief die de Nederlandse minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven (D66), onlangs stuurde naar de Curaçaose Onderwijsminister, Marilyn Alcalá-Wallé (PAR), zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag,

'De debiteuren (studenten die hun studieschuld nog moeten aflossen) die na het afronden van de studie in het tweede jaar van de aanloopfase zitten, zullen persoonlijk worden uitgenodigd voor een plenaire voorlichtingssessie. Doel van deze sessies is de debiteuren goed voor te lichten over de start van de aflosfase en de sociale aflossingsmogelijkheden die er zijn. De voorlichtingssessies zijn specifiek voor de startende debiteuren, maar ook debiteuren die al in de aflosfase zitten kunnen deelnemen', zo schrijft Van Engelshoven.

Daarnaast is aan oud-studenten op Curaçao die problemen hebben met het aflossen van hun studieschuld een brief gestuurd waarin zij in oktober en november van dit jaar uitgenodigd worden voor een gesprek bij de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC), ‘om samen een oplossing voor het probleem te vinden’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten