vrijdag 16 augustus 2019

Zoektocht naar een strategische partner Isla, Curaçao, weer stapje verder

Bedoeling is dat uiterlijk in november overeenkomst wordt getekend met de nieuwe partner


De bedrijven die vorige maand een ‘non-binding proposal’ hebben ingediend voor de overname van de raffinaderij, zullen een ‘non-exclusive Letter of Intent (LoI) ontvangen. 'Een belangrijke stap in de zoektocht naar een strategische partner', stelt Refineria di Kòrsou (RdK) in een persbericht, aldus vandaag, vrijdag 16 augustus 2019, het Antilliaans Dagblad

De ondertekening van de nietexclusieve intentieverklaring geeft overheids-nv RdK en de geselecteerde partijen ‘ruimte en mogelijkheden’ voor het vervolgen van de onderhandelingsgesprekken en voor het indienen van bindende voorstellen (binding proposals). De onderhandelingen zullen de komende drie maanden plaatsvinden.

De bedoeling is dat uiterlijk in november een overeenkomst wordt getekend met de nieuwe partner die de raffinaderij gaat managen en exploiteren. Het traject verloopt tot nu toe conform de in februari uitgestippelde planning.

De Project Management Organization (PMO) doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat de raffinaderij openblijft. 'Zoals de Curaçaose regering RdK heeft opgedragen', aldus het persbericht. Het contract van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.), dat de raffinaderij exploiteert onder de naam Refineria Isla, loopt eind dit jaar af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten