vrijdag 16 augustus 2019

Mexico vindt 65 ernstig uitgedroogde migranten uit Zuid-Azië op snelweg in staat Veracruz

(Bron foto: Twitter)
Bijzonder dat migranten uit Bangladesh, India en Sri Lanka aangetroffen worden


Groep was 24 april van een luchthaven in Qatar naar Turkije en vervolgens naar Colombia gevlogen, en vervolgens door Ecuador, Panama en Guatemala getrokken

De Federale Politie heeft 65 ernstig uitgedroogde en hongerige migranten uit Bangladesh, India en Sri Lanka gevonden op een snelweg in de kuststaat Veracruz.



Het ministerie van Openbare Veiligheid van Mexico zei donderdag 15 augustus 2019, dat de migranten een lange en moeilijke reis hebben doorgemaakt in een poging om de Amerikaanse grens te bereiken.

'Het is zeer zeldzaam om migranten van dit soort nationaliteiten te vinden, het zijn regelmatig migrants uit Midden-Amerika en zelfs Cuba', zei een INM-bron (Instituto Nacional de Migracion). Nadat de Mexicaanse autoriteiten de migranten medische hulp, voedsel en water hadden verstrekt, vertelden ze over hun reis.

De migranten waren op 24 april van een luchthaven van Qatar naar Turkije en vervolgens naar Colombia gevlogen. Ze trokken vervolgens door Ecuador, Panama en Guatemala voordat ze Mexico bereikten. Bij aankomst in Mexico reisden ze per boot over de rivier de Coatzacoalcos naar de noordelijke grens van het land. Er is verwarring over de reden waarom ze ervoor kozen om de rivier op te gaan, omdat deze niet ergens tot in de buurt van de Amerikaanse grens leidt.

Terwijl ze op de rivier waren, hadden ze geen voorraad meer en verdwaalden ze. Agenten die op de Nuevo Teapa-Cosoleacaque-snelweg beveiligingspatrouilles hadden uitgevoerd, ontdekten de migranten en gingen onmiddellijk over tot hulp. Ten minste drie drugskartels zijn actief in het gebied. De migranten werden later overgebracht naar een migratiecentrum in de gemeente Acayucan, waar hun wettelijke status zal worden bepaald. Nadat hun nationaliteiten zijn erkend, zullen zij hulp krijgen om naar hun land terug te keren.

(Suriname Mirror/Telemundo/Deutsche Welle/Cambio de Michoacan/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten