vrijdag 16 augustus 2019

Assembleevoorzitster wil dat regering vervalsen van elektronische documenten aanpakt

'Ministerie van Justitie en Politie moet kwestie nep e-mail Asadang (NDP) onderzoeken'


Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons heeft namens het parlement gisteren de regering ernstig aandacht gevraagd voor valsheid in geschrifte van elektronische documenten, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 16 augustus 2019. Op basis van de Wet Economische Rechtsverkeer zijn vervalsingen van elektronische documenten strafbaar gesteld. Directe aanleiding is het misbruik van het e-mailadres van de Assemblee. Er is een fake e-mail gemaakt die de suggestie wekt, dat Assembleelid Wendell Asadang (NDP) een e-mail verstuurd zou hebben via DNA.sr naar districtscommissaris Frederik Finisie, die ex-volksvertegenwoordiger is. Ook hij zou via DNA.sr geantwoord hebben, wat niet kan. 

In de vervalste e-mail wordt toegeschreven aan Asadang, dat hij voorstander is van het neerschieten van ordeverstoorders in Brokopondo. Asadang en Finisie hebben eerder ontkend dat zij iets afweten van deze mailwisseling. Zij benadrukken dat kwaadwilligen bezig zijn om olie op het vuur te gooien en ras-sentimenten aan het aanwakkeren zijn.

Assembleevoorzitster Geerlings-Simons merkte op dat het niet alleen om vervalsing gaat hier, maar dat het ook een levensgevaarlijke situatie is voor Asadang, na de rellen die op Rosebel zijn ontstaan. Zijn leven wordt hierdoor in gevaar gebracht.

Zij gaf ook aan, dat het niet de eerste keer is dat dit soort zaken zijn gebeurd. Verschillende Assembleeleden, onder wie ook vice-Assembleevoorzitter Melvin Bouva (NDP), hebben te maken gehad met fake nieuws.

De Assembleevoorzitster kreeg ondersteuning van coalitie Ć©n oppositie. Deze kwestie moet onderzocht worden door het ministerie van Justitie en Politie. Daders moeten worden gestraft.

VHP-waarnemend fractieleider Asiskumar Gajadien merkte op, dat vervalsing van documenten afgekeurd moet worden. Hij voerde aan dat prominenten zich ook schuldig maken aan het bekladden van mensen. Hiertegen moet er ook worden opgetreden. Dit soort gedragingen lokken weer tegenreactie uit. Van de regering wordt verwacht dat er onderzoek komt en maatregelen worden getroffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten