vrijdag 16 augustus 2019

Oorlogsschepen Venezuela en Rusland mogen elkaars haven bezoeken

(Bron foto: Prensa Latina)
'Rusland steunt onafhankelijke buitenlandse beleid van Caracas'


De Russische minister van Defensie Sergey Shoigu verklaarde donderdag 15 augustus 2019, dat zijn land het onafhankelijke buitenlandse beleid van Caracas steunt en zijn weerstand tegen de pogingen van Washington om een ​​staatsgreep in het land te bevorderen. 

In een ontmoeting met zijn Venezolaanse tegenhanger, Vladimir Padrino, tijdens een bezoek aan Moskou, bevestigde de Russische minister van Defensie de steun van zijn land om 'pogingen van de VS om de legitiem gekozen regering te veranderen tegen te gaan'.

Shoigu legde uit, dat Rusland de gebeurtenissen in het Bolivariaanse land nauwlettend volgt en 'we zien ongekende druk vanuit Washington om de situatie van het land te destabiliseren'. Hij erkende dat de inspanningen van de Venezolaanse regering hebben geleid tot het falen van het Amerikaanse plan om massaprotesten te organiseren en grotere verdeeldheid in de samenleving te creëren. 'Wij geloven dat alleen Venezolanen het recht hebben hun toekomst te bepalen. Wij geloven dat externe interventie, vooral in de huidige extreem gespannen sfeer, onaanvaardbaar is', voegde hij eraan toe.

De Defensiehoofden van beide landen ondertekenden donderdag een overeenkomst voor bezoeken van oorlogsschepen aan de havens van beide landen.

Nicolas Maduro, president van Venezuela, heeft donderdag gezegd, dat in Colombia een nieuw complot wordt georganiseerd om hem en dat andere leiders van de Bolivariaanse revolutie te doden. In een toespraak van Miraflores Palace wees hij op de voormalige Colombiaanse president Alvaro Uribe als een van de betrokkenen bij deze destabiliserende plannen, in medeplichtigheid met leiders van extreem-rechts van Venezuela.

(Suriname Mirror/TASS/Prensa Latina)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten