vrijdag 16 augustus 2019

Pertjajah Luhur wil een centraal import- en exportsysteem opzetten

Partij hoopt te voorkomen dat schaarste ontstaat aan onder meer basisgoederen

Komende tijd worden landelijk ook meerdere volkswinkels opgezet vanwege het bewezen succes


Met het opzetten van een centrale import- en exportsysteem wil de Pertjajah Luhur (PL) voorkomen dat er schaarste ontstaat aan onder meer de basisgoederen. Dit systeem zal ervoor moeten zorgen, dat van bepaalde producten geen extreme overschotten zijn, terwijl andere noodzakelijke producten niet of moeilijk te verkrijgen zijn. Een bijzonder goede logistiek is in dit kader onontbeerlijk. Dit is een van de zaken die tijdens een woensdagavond gehouden evaluatievergadering over de eenheidsmanifestatie van 9 augustus werd besproken, zo schrijft Starnieuws vandaag, vrijdag 16 augustus 2019.

Bij het verkrijgen van regeermacht zal dit een van de prioriteiten van de partij zijn. In het verlengde van de centrale import en export kwam het concept van de volkswinkels ook aan de orde. De partij heeft ervaren, dat dit concept heel goed werkt. In de komende tijd zullen landelijk dan ook meerdere volkswinkels worden opgezet. Er zal vooral gewerkt worden met een systeem waarbij de mensen bestellingen kunnen plaatsen, die daarna geleverd worden aan de verschillende volkswinkels in de districten. Daar kunnen de mensen dan ook hun bestellingen ophalen.

De praktijk wijst uit dat burgers er grote behoefte aan hebben om basisgoederen tegen de kostprijs te kunnen kopen. Dit concept stelt hen bovendien in staat om goederen aan te schaffen die zij echt nodig hebben en waar zij eerlijk voor betalen. Anders is het wanneer burgers een pakket willen kopen, stelt PL-voorzitter Paul Somohardjo. Daarin zitten namelijk wel eens spullen die de burgers niet nodig hebben, maar die zij toch moeten aanschaffen, omdat het om een pakket gaat.

Een ander voordeel noemt de PL-voorzitter dat lokale producenten worden gestimuleerd, aangezien zij de mogelijkheid krijgen hun producten bij de volkswinkels aan te leveren. 'Wij garanderen dus de afzet van deze kleine ondernemers', legde de PL-voorzitter uit.

Ook het scouten van kandidaten kwam aan de orde. Dit proces duurt tot 31 oktober. Daarna buigt de leiding van de partij zich over alle kandidaturen. Nagegaan wordt of zij aan alle criteria voldoen. Tijdens een partijraadsvergadering op 1 december zal van elk district het dubbele van het aantal kandidaten dat voor de Assemblee mag worden geregistreerd, worden voorgedragen. Op 4 april 2020 zullen tijdens een tweede partijraadsvergadering de definitieve kandidaten worden bekendgemaakt en op 9 april worden zij officieel geregistreerd bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). De overigen worden als Assemblee-schaduwkandidaten en als districtsraads- en ressortraadsleden voorgedragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten