vrijdag 9 augustus 2019

Witwasonderzoek Troya: Monterrey Trading Co nv op Curaçao in beeld als centrale locatie van geldwisseltransacties

Itzhak Grynsztein vrijwel dagelijks in pand  Monterrey Trading Co aanwezig


De bevindingen in het grootschalige witwasonderzoek Troya zijn afgelopen woensdag uitvoerig door het Openbaar Ministerie (OM) gepresenteerd. Hierin zijn verschillende observaties, maar ook getuigenverklaringen aan bod gekomen. Na de start van het onderzoek Troya in februari 2015 is door middel van observatie op het pand van Monterrey Trading Co nv aan de Columbusstraat 19 vastgesteld, dat Itzhak Grynsztein vrijwel dagelijks in dat pand aanwezig was. Ook diens vader Nachman werd regelmatig daar gezien, aldus het OM in het requisitoir, zo schrijft vandaag, vrijdag 9 augustus 2019, het Antilliaans Dagblad.

Verder werd gezien, dat individuen en groepjes mensen van vermoedelijk Latijns-Amerikaanse afkomst het pand in- en uitgingen en bij het verlaten papieren (pin-)bonnetjes in hun handen leken te hebben, maar géén goederen.

'Daarmee is het pand aan de Columbusstraat 19 A/B met daarop een naamplaat van Monterrey Trading Co nv in beeld gekomen als de centrale locatie waarop financiële diensten worden verleend die het karakter dragen van geldwisseltransacties, die gepaard gaan met verschillende (andere) strafbare feiten zoals valsheid in geschrift (valse pin-bonnetjes), bankieren zonder vergunning (aantrekken van gelden van het publiek) en witwassen (verhullen/verbergen van de herkomst/aard c.q. de verplaatsing van de creditcardtegoeden en/of het verhullen/verbergen van de werkelijke eigenaar, i.c. de kaarthouder)', aldus het OM.

Op een gegeven moment komen door middel van de observaties de volgende personen aan het licht: Lucho A. Gonzales Zwanenburg, Ravi M. Balaraman en S.G. Ogenia. Balaraman, zo blijkt uit het requisitoir van het OM, hield zich ook bezig met de transacties- het swipen - in het pand aan de Columbusstraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten