vrijdag 9 augustus 2019

Olietanker Icaro voor anker bij raffinaderij El Palito in Puerto Cabello, Venezuela

(Bron foto: balticshipping.com)
'We hebben niets meer van de Icaro gehoord en de voor juli beloofde olie is nooit aangekomen'

Icaro zwerft het heen en weer langs de Venezolaanse noordkust


De olietanker Icaro lag gisteren voor anker bij raffinaderij El Palito in Puerto Cabello. Sinds het schip van het Venezolaans staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) in maart uit Bullenbaai vertrok, zwerft het heen en weer langs de Venezolaanse noordkust. Dat blijkt uit informatie op vesselfinder.com, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 9 augustus 2019.

De Icaro vaart onder de Panamese vlag en kwam op 5 augustus aan bij El Palito. De raffinaderij is van PdVSA en ligt in Puerto Cabello, in de buurt van Valencia en het meer van Maracaibo.

Deze week wees politieke partij PAR erop, dat ‘dankzij de inzet van Refineria di Kòrsou (RdK)’ de Icaro in maart de olie die aan boord was kon lossen en ‘kon uitvaren om nieuwe olie te halen’ voor het opstarten van Refineria Isla op Curaçao. 'Maar, we hebben niets meer van de Icaro gehoord en de voor juli beloofde olie is nooit aangekomen', stelt de PAR-fractie die een spoedvergadering heeft aangevraagd in verband met de situatie bij de Isla-raffinaderij.

De olietanker van PdVSA wordt de komende weken ook niet verwacht in de havens van Curaçao. Tot en met 22 augustus staat de Icaro niet bij de schepen die zullen binnenvaren op de website van Curaçao Ports Authority (CPA). De olie is dringend nodig voor het opstarten van de raffinaderij op het eiland.

Op verzoek van Isla draait een van de zes stoomketels van Curaçao Refinery Utilities (CRU) inmiddels voor 84 procent, zo liet Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy eerder deze week weten. De stoom is nodig voor het opwarmen van de units in afwachting van de olie en het weer op gang brengen van het raffinageproces.

Tussen 17 maart en 1 juni dit jaar beweegt de Icaro zich voornamelijk tussen de havenstad Pamatacual in Puerto la Cruz en Amuay in de staat Falcón op het schiereiland Paraguaná.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten