vrijdag 9 augustus 2019

Amsterdammer J. Curiel doodgeschoten aan de Hogevecht in Amsterdam-Zuidoost

(Bron foto: Twitter)
Curiel had een strafblad, maar stond niet bekend als een zware crimineel


Bij een schietpartij aan de Hogevecht in de Bijlmer in Amsterdam is donderdagavond 8 augustus 2019 de Amsterdammer J. Curiel (1991) zwaargewond geraakt. Later op de avond moest de politie melden, dat het slachtoffer overleden is.

De schietpartij ontstond rond kwart over zeven. 'Het slachtoffer is op straat gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Ter plaatse vindt uitgebreid onderzoek plaats', aldus de zegsman.

Later op de avond liet de politie weten dat de medische hulp niet mocht baten. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. De straat werd deels met politielint afgezet.



Volgens Het Parool gaat het om de Amsterdammer J. Curiel. Hij had volgens de krant een strafblad, maar stond niet bekend als een zware crimineel. Hij zou enkele jaren gelden zijn vervolgd voor een woninginbraak en een gewelddadige straatroof.

Amsterdam-Zuidoost wordt de laatste maanden geteisterd door criminelen die elkaar op straat beschieten. Ook zijn er dikwijls overvallen, berovingen en geweldsincidenten. Afgelopen vrijdag hield de buurt een protestmars waarin zij hun afschuw over het vele (dodelijke) geweld in het stadsdeel uitten. Honderden mensen liepen mee en spraken de wens uit dat het geweld zou stoppen.

Zes dagen later blijkt echter dat opnieuw een slachtoffer door vuurwapengeweld is getroffen.


(Suriname Mirror/AT5/De Telegraaf/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten