vrijdag 9 augustus 2019

Refineria di Kòrsou wijst Geopetroleum af als overnamekandidaat Isla

De Lannoy (RdK): 'Bedrijf hield zich niet aan de regels'


Refineria di Kòrsou (RdK) heeft het bedrijf Geopetroleum afgewezen als kandidaat voor de overname en modernisering van de raffinaderij op Curaçao. Directeur Hubertus Grebe heeft daarvan ook bericht gekregen. Dat zegt Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, interimdirecteur van RdK, vandaag, vrijdag 9 augustus 2019, in het Antilliaans Dagblad, in reactie op een brief van 22 juli waarin Grebe zich richt tot gouverneur Lucille George- Wout. 

De directeur van Geopetroleum uit daarin zijn teleurstelling over het feit dat nooit is gereageerd op twee offertes van het bedrijf, terwijl die wel voor de deadline van 26 augustus werden ingediend.

De Lannoy zet de drie redenen op een rijtje die RdK deed besluiten niet in zee te gaan met Geopetroleum: de organisatie is niet operationeel en heeft ook niet de ervaring die nodig is, de nv wil zich als tussenpersoon profileren en zegt bedrijven te vertegenwoordigen waar RdK al rechtstreeks contact mee heeft en Hubertus Grebe houdt zich niet aan de regels die vooraf zijn bepaald.

'De heer Grebe wil uitsluitend met mij praten of met de politiek. Wij houden ons aan het principe van vier ogen en staan dat dus niet toe', zegt de RdK-directeur. De Lannoy concludeert dat Grebe ‘kennelijk niet blij is’ na de afwijzing van RdK en heeft besloten ‘andere wegen te bewandelen’. 'Blijkbaar denkt hij bij de gouverneur weer een ingang te vinden om tot het selectieproces te worden toegelaten.'

Geopetroleum-directeur Grebe zegt in de brief aan de gouverneur dat hij persoonlijk drie brieven aan premier Eugene Rhuggenaath heeft overhandigd. Rhuggenaath wil alleen in het algemeen iets zeggen over de zaak en vindt vooral dat de politiek buiten het proces voor een nieuwe partner van de raffinaderij moet worden gehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten