donderdag 15 augustus 2019

Stichting MZ Primary Health Care Suriname opent een nieuwe polikliniek te Lawatabiki

Medische Zending heeft nu in totaal 52 poliklinieken verspreid over het binnenland

(Bron foto's: Stichting MZ Primary Health Care Suriname)

De Stichting Medische Zending Primary Health Care Suriname heeft een nieuwe polikliniek op Lawatabiki. 'Wij hebben deze polikliniek opgezet om een vangnet te zijn en zeker in het kader van Malaria eliminatie', zei algemeen directeur van de Medische Zending Herman Jintie woensdag 14 augustus 2019 bij de opening, zo bericht de stichting op haar website


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid merkte op dat de gezondheidszorg van het binnenland hoge prioriteit geniet van de regering. Hij gaf aan, dat de regering van Suriname deze polikliniek heeft gefinancierd, in het kader van malaria eliminatie. 'De gezondheidszorg van het binnenland staat hoog op de agenda bij deze regering', zei minister Elias.

Hij feliciteerde de lokale gemeenschap met de nieuwe aanwinst en sprak de wens uit dat de gemeenschap de polikliniek waardeert. Namens de totale bevolking van het gebied bedankte Amasia Doea, kapitein van het dorp Cottica aan de Lawa, de regering en de Medische Zending voor het opzetten van de polikliniek.

De Medische Zending, die curatieve en preventieve zorg biedt aan de bewoners van het binnenland, mocht tijdens deze gelegenheid haar preventieve kant tonen door een Outreach. Hierbij hebben de Gezondheidszorg Assistenten (GzA’s) de bewoners getest op hemoglobine, malaria en diabetes mellitus. Daarnaast zijn er Body mass index (BMI) en bloeddruk metingen gedaan. De Medische Zending heeft met de opening van de nieuwe polikliniek in totaal 52 poliklinieken verspreid over het binnenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten