donderdag 15 augustus 2019

Duizenden vrouwen uit heel Brazilië protesteren in Brasilia tegen president Bolsonaro

De 'Marcha das Margaridas' wordt elke vier jaar gehouden...


Duizenden vrouwen uit heel Brazilië marcheerden woensdag 14 augustus 2019 door de hoofdstad om betere arbeidsomstandigheden op boerderijen te eisen en te protesteren tegen de rechtse president Jair Bolsonaro. 

'We werken van zon tot zon, regen tot regen, gewoon om voedsel op tafel te kunnen brengen', zei een vrouw, terwijl een andere een beroep deed op de regering 'om genade te hebben en de oorspronkelijke landhervorming te doen voor werkende mensen die een stuk land willen om opte werken, hun kinderen en kleinkinderen groot te brengen.'



De vrouwen marcheerden ook tegen Bolsonaro, die er al lang van wordt beschuldigd racistische en seksistische opmerkingen te hebben gemaakt.

Zijn bezuinigingen op onderwijsfinanciering veroorzaakten dinsdag nog een groot protest van studenten en docenten in Brasilia. Bolsonaro wordt ook geconfronteerd met internationale kritiek vanwege zijn schijnbare onverschilligheid voor de vernietiging van het Amazone-regenwoud.



De 'Mars van Margaridas' wordt elke vier jaar gehouden. Het is ver noemd naar de Braziliaanse vakbondsleidster Margarida Maria Alves, die in 1983 werd vermoord.

(Suriname Mirror/VoA News/AFP/Twitter/Deutsche Welle)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten