donderdag 15 augustus 2019

Actie bus- en boothouders Nationaal Vervoer Bedrijf opgeschort - Dreigen met staking brengt regering weer eens in beweging

Bus- en boothouders ontvangen betaling over de maand juni


De actie van bus- en boothouders die hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoer Bedrijf is opgeschort. Ze hebben donderdag 15 augustus 2019 betaling over de maand juni gekregen. 'De uitbetaling van juli moeten we eind augustus krijgen en als dat niet gebeurt, zullen we weer in actie gaan', zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname, in de Ware Tijd. 

De bus- en boothouders zullen vrijdag de diensten hervatten. Door de actie was het staatsvervoer landelijke lamgelegd. Vele mensen die alleen afhankelijk zijn van staatstransport waren hierdoor gedupeerd.

Het beroep van NVB-directeur Guno Robertson en Joyce Blokland-Wijnstein (directrice Transport en Communicatie op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie) om van de actie af te zien leverde geen resultaat op. De bus- en boothouders wilden het geld eerst zien op hun bankrekening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten