dinsdag 13 augustus 2019

Predikant doodgeschoten in noordelijke regio Antioquia, Colombia

Evangelische predikant Plinio Rafael Salcedo loopt meerdere dodelijke schotwonden op


De evangelische predikant Plinio Rafael Salcedo, lid van de Movimiento Misionero Mundial, is afgelopen zaterdag, 10 augustus 2019, vermoord gevonden in zijn huis in het dorp La Caucana.


Volgens Christian Solidarity Worldwide (CSW) werd hij wellicht vermoord in de marge van de recente vredesprotesten. Daarbij eisten meer dan duizend burgers van de plaatselijke katholieke en protestantse gemeenschappen, dat de vrede in de regio wordt hersteld.

In die streek wordt al meer dan 50 jaar lang gevochten tussen linkse rebellen, het regeringsleger en paramilitaire groepen.


Volgens CSW oefenen de strijdende fracties vaak druk uit op plaatselijke kerkleiders om op die manier ook mee hun geloofsgemeenschap onder controle te brengen.

Mervyn Thomas van CSW: 'Wij verwelkomen de inspanningen van de Colombiaanse regering met betrekking tot de uitvoering van het vredesakkoord. Maar, desondanks is er weinig veranderd voor veel gemeenschappen in regio's waar illegale gewapende groepen straffeloos actief blijven. Wij roepen de Colombiaanse regering op om een ​​volledig onderzoek in te stellen naar de moord op de predikant en om de verantwoordelijken voor het gerecht te brengen. Wij vragen de Colombiaanse regering om nauwer samen te werken met maatschappelijke organisaties en kerken om duurzame vrede tot stand te brengen in Colombia.'


(Suriname Mirror/Kerknet/CSW/Premier Christian Radio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten