dinsdag 13 augustus 2019

Ocelot gaat tijdens jacht in Bolivia in de fout ....

Jacht op stekelvarken loopt verkeerd af voor jonge ocelot...



Deze jonge ocelot (Leopardus pardalis) had het deze keer op de verkeerde prooi voorzien, zo bericht San Miguelito Jaguar Conservation Ranch te San Julian, Santa Cruz, Bolivia.

'Uiteindelijk zal de ocelot zijn fout met de dood moeten bekopen, omdat de weerhaken op de stekels van het stekelvarken zijn schedel zullen binnendringen en hem uiteindelijk zullen doden in een zeer pijnlijke dood', zegt Rafael Hoogesteijn, Conflict Programma-directeur van Panthera's Jaguar-programma.

* In de loop der jaren hebben boeren in de omgeving van San Miguelito jaguars gedood om hun vee te beschermen. Als gevolg hiervan is het aantal jaguars in de regio afgenomen en bestaat de zorg nu uit hoe te voorkomen dat deze prachtige grote katten uitsterven. 

Als eerste in zijn soort in Bolivia werd het San Miguelito Jaguar Conservation Ranch opgericht om de iconische jaguar te helpen redden van uitsterven. Het idee achter het project is om duurzaam en gecontroleerd ecotoerisme naar de ranch te ontwikkelen, met geld dat direct wordt geïnvesteerd in het terugvorderen van het verlies van vee door jaguars, zodat boeren geen reden meer hebben om ze neer te schieten.



(Suriname Mirror/San Miguelito Jaguar Conservation Ranch)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten