donderdag 22 augustus 2019

Mannenkoor Maranatha Suriname treedt op met Groot Mannenkoor Zwolle in Zwolle

In november 1980 heeft het GMZ Suriname bezocht



Het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) verzorgt vrijdagavond 30 augustus een concert in wijkcentrum De Bolder in de Aa-landen. Het Groot Mannenkoor Zwolle presenteert deze keer een bijzonder concert samen met het Mannenkoor Maranatha Suriname en het Mannenkoor Maranatha Nederland, zo bericht de Swollenaer vandaag, donderdag 22 augustus 2019.

De Zwolse zangers vieren deze avond dat ze al ruim veertig jaar vriendschapsbanden met hun zangvrienden in Paramaribo onderhouden. De banden die het GMZ met Maranatha Surina heeft, dateren vanaf 1979. In november 1980 heeft het GMZ Suriname bezocht. Daaruit zijn vriendschappen en warme banden ontstaan.

Journalist Jan Kraaijer - overleden in juli 1982, 50 jaar jong - deed destijds voor de Zwolse Courant, nu De Stentor (stadsredactie), dagelijks vanuit Hotel Krasnapolsky in Paramaribo verslag van het verblijf van het  Groot Mannenkoor Zwolle in Suriname:



Het GMZ brengt een aantal koorwerken uit onder meer beroemde films als Titanic en The Godfather, maar ook The Beatles, ten gehore. De Maranatha mannenkoren brengen koorwerken uit hun eigen bekende Surinaamse repertoire ten gehore.

Het GMZ staat onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers uit Maastricht. Onder zijn leiding heeft het koor de afgelopen jaren enorme progressie gemaakt. Jeroen Hulshof begeleidt het koor op piano. Mannenkoor Maranatha Suriname staat onder leiding van dirigent Lucien Cairoen en Mannenkoor Maranatha Suriname staat onder leiding van dirigent Paul Menig.

Het concert begint om 19.30 uur; de zaal is vanaf 19.00 uur open. De entree bedraagt 15 euro, inclusief gratis pauzedrankje koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden, via info@grootmannenkoorzwolle.nl of ’s avonds aan de kassa. Wijkcentrum De Bolder is gevestigd aan de Dobbe 29. Informatie over het Groot Mannenkoor Zwolle is te vinden op de website www.grootmannenkoorzwolle.nl of op Facebook https://www.facebook.com/grootmannenkoorzwolle.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten