donderdag 22 augustus 2019

Curaçao: Advocaat Chester Peterson van afgezette bestuursleden van ACU geeft CBCS-top nog een laatste kans.

Advocaat beweert dat CBCS met Raad van Toezicht van de spaar- en kredietcoöperatie optrekt


Advocaat Chester Peterson van de vorige maand afgezette bestuursleden van ACU dreigt de Centrale Bank CBCS met een gang naar het Openbaar Ministerie (OM) en geeft de CBCS-top nog een laatste kans. Dat blijkt uit een brief van de raadsman aan CBCS-president Bob Traa en directeur-secretaris Leila Matroos-Lasten, zo meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 22 augustus 2019.

De CBCS-functionarissen die Peterson eerder formeel lieten weten dat hij niet wordt beschouwd als de gemachtigde namens ACU, financieel-economisch directeur José Jardim en adjunct-directeur toezicht Shelwyn Salesia, worden dit keer wel ingekopieerd. Ook president-commissaris Etienne Ys krijgt een afschrift.

Namens de (ex-)bestuursleden, onder aanvoering van voormalig ACU-voorzitter Angelo Davelaar, beticht de advocaat de CBCS ervan samen met de Raad van Toezicht (RvT) van de spaar- en kredietcoöperatie op te trekken. De RvT, die het bestuur geen decharge wilde verlenen voor 2018, is verantwoordelijk voor het feit dat de bestuursleden door de algemene ledenvergadering aan de kant zijn gezet.

Aan de directie van de Centrale Bank schrijft Peterson dat men zich goed moet realiseren - ‘en dit is de essentie van deze brief’ - dat de Landsverordening toezicht bank- en kredietwezen het handelen in strijd met enig voorschrift strafbaar stelt met gevangenisstraf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten