donderdag 22 augustus 2019

Drie gewapende mannen overvallen bewakingsbedrijf te Paramaribo - Vier verdachten snel in kraag gevat

(Bron foto: Waterkant.net/Korps Politie Suriname)
Een van de vier aangehouden verdachten is werkzaam bij het bedrijf in leidinggevende functie


De politie van het bureau Centrum kreeg zaterdagavond 10 augustus de melding, dat drie gewapende mannen een beroving gepleegd hadden bij een bewakingsbedrijf gevestigd te Paramaribo. Drie personeelsleden waren in het gebouw toen zij overvallen en gekneveld werden. De overvallers maakten een dienstwapen en een groot geldbedrag in vreemde valuta buit. Het geld was in een kluis bewaard. Dit meldt het Korps Politie Suriname.

Na onderzoek hebben rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten van het politiekorps op dinsdagmiddag 20 augustus drie mannen en een vrouw opgespoord en aangehouden. De verdachten zijn Romario, C. (27), zijn wederhelft Lucienne-Sara J. (27), Aniel, C. (33) en Safiero, T. (25).

Het gaat in deze om een zogenaamde inside job. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de verdachten met het gestolen geld hoogstwaarschijnlijk verschillende kostbare spullen zoals auto’s en elektronische apparaten aangeschaft hebben. Een deel van deze spullen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen alsook een som geld.

De genoemde verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Het dienst vuistvuurwapen dat weggenomen was tijdens de beroving bij het bewakingsbedrijf is aangetroffen bij een van de verdachten en in beslag genomen. Behalve het gestolen pistool is ook een geweer met scherpe patronen bij de verdachte aangetroffen. Dat geweer en munitie zijn ook in beslag genomen. Er is ook een kogelwerend vest en een uniform van het bewakingsbedrijf bij een verdachte aangetroffen en in beslag genomen. Dat uniform is hoogstwaarschijnlijk gebruikt bij het plegen van het strafbaar feit. Zoals eerder aangegeven, moet er sprake zijn van een inside job.

Een van de aangehouden en opgesloten verdachten is werkzaam bij het bedrijf in kwestie in een leidinggevende functie

Het zichtbaar maken, opsporen en aanhouden van de vier verdachten is een gezamenlijke inspanning geweest van een informatie dienst, het Arrestatie Team en leden van de afdeling Kapitale delicten van de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten