donderdag 22 augustus 2019

Curaçao: 'Isla-raffinaderij betaalt wel degelijk de maandelijkse lease van 2,9 miljoen gulden aan RdK'

Volgens Isla gaat het in feite eigenlijk meer om een dispuut tussen RdK en Isla


'In tegenstelling tot wat in de Staten door Refineria di Kòrsou (RdK) wordt beweerd, betaalt de Isla-raffinaderij wel degelijk de maandelijkse lease van 2,9 miljoen gulden aan RdK.' Dat stelt de directie van de Isla in een intern memo aan het personeel, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 22 augustus 2019.

Wat door Refineria di Kòrsou (RdK) een schuld van de raffinaderij wordt genoemd, is volgens Isla in feite eigenlijk meer een dispuut tussen RdK en Isla. Volgens de Isla-directie hebben RdK (als eigenaar van Boo/Cuoc/Cru) en Isla afgelopen vrijdag juist hierover vergaderd ‘om een afspraak te maken die fair zou zijn voor beide partijen’.

In het memo legt de directie ‘het dispuut tussen Isla en RdK’ uit. Deze heeft volgens de raffinaderij drie componenten. 'Het contract op dit moment tussen Isla en Boo/Cuoc/Cru is niet evenwichtig. Wanneer Isla haar afspraken niet nakomt, kunnen Boo/Cuoc/Cru bij het Gerecht hun gelijk halen. Isla moet zich echter tot de arbitrage op internationaal niveau wenden om haar gelijk te halen. Het is bijvoorbeeld hierdoor dat Boo/Cuoc/Cru Isla nooit de 18 miljoen gulden hebben betaald waar Isla recht op heeft, omdat Boo/Cuoc/Cru niet hebben geleverd.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten