donderdag 4 juli 2019

SLM-directeur Lau door Raad van Commissarissen op non actief gezet

SLM-directie heeft gesprekken gevoerd met Airbus over de aankoop Airbus

Regering zou echter een voorkeur hebben voor een Boeing 787 Dreamliner


SLM-directeur Gerard Lau is door de Raad van Commissarissen (RvC) van het staatsbedrijf geschorst. Hij kwam naar verluidt in conflict met de RvC, omdat hij gesprekken heeft gevoerd met Airbus over de aankoop van een vliegtuig, maar die uiteindelijk niets hebben opgeleverd.
De regering zou echter een voorkeur hebben voor een Boeing 787 Dreamliner en zou over de aankoop daarvan al verregaande afspraken hebben met een leverancier. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag4 juli 2019.
Vernomen wordt dat Lau zijn contract als directeur dat de komende week verstrijkt ook niet zal worden verlengd.

Hij werd op 9 juli vorig jaar benoemd als algemeen-directeur. Per die datum is ook Steve Silos aangesteld als directeur Financiële Zaken van de luchtvaartmaatschappij.

De positie van algemeen-directeur bij de SLM werd vacant toen het contract van toenmalig directeur Robbi Lachmising verstreek en niet werd verlengd.

De maatschappij kwam vorig jaar negatief in de publiciteit vanwege beladingsperikelen die volgens ingewijden van invloed zouden kunnen zijn op de vliegveiligheid. Volgens de SLM en de regering was de vliegveiligheid echter nimmer in gevaar. Wel werd erkend dat zaken verbeterd moesten worden en werd het bedrijf dat op de internationale luchthaven te Zanderij vliegtuigen belaadde aan de kant gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten