donderdag 4 juli 2019

Ministerie van LVV werkt aan een nieuw Visserij Management Plan

(Bron foto: NII)
Plan moet beleidsdoelen formuleren voor duurzaam beheer en exploitatie visserijbronnen


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), onderdirectoraat Visserij, voert momenteel hoorzittingen met betrokkenen binnen de visserijsector. In verband met het samenstellen van een nieuw Visserij Management Plan (VMP), zo meldt regeringsspreekbuis Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 3 juli 2019. 

Dit plan wordt mede opgesteld met de steun van het REBYC-II project dat in maart 2016 is gestart en wordt uitgevoerd met de VN Food and Agriculture Organization (FAO). De input van de vertegenwoordigers uit de visserijsector en andere betrokkenen tijdens de hoorzittingen zijn van eminent belang.

Het doel van de bijeenkomsten is het opgang brengen van nauw overleg met de verschillende stakeholders en belanghebbenden teneinde de beleidsdoelen te formuleren voor een duurzaam beheer en exploitatie van onze natuurlijke visserijbronnen.

Minister Rabin Parmessar heeft beloofd orde te brengen in deze branche.

Het REBYC-II project heeft als doel voedselverspilling te verminderen door bijvangst van vis waarop niet doelgericht wordt gevist en vaak wordt teruggegooid en op een betere manier van het beheren van onze vis voorraden. Het richt zich verder op: – de verbetering van de wetgeving, – het verbeteren van de vangsttechnologie en – het vergemakkelijken van het gebruik van duurzame bijvangst. De meetings in de districten Nickerie, Commewijne en Paramaribo hebben reeds plaatsgevonden. Op korte termijn worden de districten Saramacca (Boskamp), Coronie en Marowijne (Galibi).aangedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten