donderdag 4 juli 2019

Peru gaat op 6 augustus in Lima met China, Rusland, Cuba, Bolivia, Turkije, VS en andere landen crisis Venezuela bespreken

BuZa-minister Popolizio hoopt dialoog aan te moedigen en steun voor nieuwe verkiezingen


Peru heeft voor 6 augustus China, Rusland, Cuba, Bolivia, Turkije, de Verenigde Staten en tientallen andere landen naar Lima uitgenodigd om de politieke crisis in Venezuela te bespreken, zei de Peruaanse minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) woensdag 3 juli 2019.


Nestor Popolizio zei, dat het idee was om landen te verzamelen die op de een of andere manier verbonden zijn met de crisis in Venezuela in de hoop een dialoog aan te moedigen en steun te bieden voor nieuwe verkiezingen.

Vertegenwoordigers van de regering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro en de oppositie zijn niet uitgenodigd, voegde hij eraan toe. 'We willen de vergadering niet polariseren', zei Popolizio op een persconferentie.


In 2017 richtte Peru de Lima-groep op, een regionaal blok van Latijns-Amerikaanse en Caribische landen plus Canada, dat al jarenlang aandringt op democratische hervormingen in Venezuela, waarbij vaak gezamenlijke verklaringen worden uitgesproken over Maduro. Maar, met de verslechtering van de politieke crisis dit jaar, zei Popolizio dat het belangrijk was voor Maduro's bondgenoten, zoals China, Rusland en Cuba, om deel te nemen aan pogingen om een ​​oplossing te vinden.

'De breedste bijeenkomst over het onderwerp Venezuela wordt gezocht', zei Popolizio.


(Suriname Mirror/MercoPress/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten