woensdag 3 juli 2019

Stichting 1 voor 12 steunt Humphrey van Hetten na verlies vier kleinzoontjes bij woningbrand Latour

Louis Vismale van St. 1 voor 12 doet beroep op de samenleving om een donatie te doen

(Bron foto: Stichting 1 voor 12)

De Stichting 1 voor 12 heeft woensdagochtend 3 juli 2019 een bedrag van Srd 12.500 gedoneerd aan de bekende acteur Humphrey van Hetten, die zijn vier kleinzoontjes heeft verloren door een woningbrand te Latour gisteren. Dit meldt de Suriname Herald. Van Hetten woonde in zijn ouderlijk huis samen met zijn dochter, moeder van de jongetjes.Ten tijde van de brand waren de vier jongetjes met een nichtje van de moeder thuis. 

De stichting heeft Srd 10.000 ontvangen van M & N Car Center en heeft uit eigen kas een bedrag van Srd 2.500 bijgedragen. Van Hetten zegt, dat hij het gebeuren nog een plek moet geven. Het is een zware periode voor hem. 'Ik ben mijn vier kleinkinderen kwijt; het is vreselijk. We hebben ons huis, onze kleren, alles verloren. We konden niets meer redden; de jongens niet…..het is vreselijk', zegt hij. Verder geeft hij aan, dat hij nog niet met zijn dochter heeft kunnen praten over de brand. Hij zegt dat zijn dochter nu alle rust nodig heeft. Een psycholoog heeft reeds met haar gesproken, aldus Van Hetten.

De brand is niet alleen een klap voor het gezin, maar voor de hele familie. Er was een speciale band met die jongens, zegt de grootvader. Het ouderlijke huis van Van Hetten was een plek waar de broers en zussen haast elke dag bij elkaar kwamen. 'In één dag zijn we onze geschiedenis kwijt', zegt hij.

De directeur van 1 voor 12, Louis Vismale, heeft Van Hetten een toezegging gedaan om voor de singi neti (rouwdienst) de benodigde hoeveelheid broden dagelijks te leveren. Hiermee wil hij de familie een klein gebaar van ondersteuning geven.

Hij doet een beroep op de overheid om deze familie te helpen, zodat ze weer een dak boven het hoofd heeft. Maar, Vismale geeft aan niet te zullen wachten, maar alvast te zullen beginnen met het zoeken van donateurs om de familie te voorzien van een woning. Hij doet een beroep op de totale samenleving om een donatie te doen, zodat het leed voor deze familie niet zo zwaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten