woensdag 10 juli 2019

Bewoners Sophia’s Lust mogen huurwoningen kopen

(Bron foto: NII)
De gronden gaan ook op naam van de bewoners geplaatst worden


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft zondag een ontmoeting gehad met bewoners van het project Sophia’s Lust. De regering heeft het besluit genomen om bewoners die een woning op de projecten te Coronie, Sophia’s Lust en Helena Christina van de overheid huren, de gelegenheid te bieden deze te kopen. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) dinsdag 9 juli 2019.

De woningen vallen onder beheer van de Stichting Volkshuisvesting Suriname. Minister Misiekaba gaf aan, dat deze stichting heel goed werk verzet en op basis daarvan in stand moet worden gehouden. De bewindsman zei, dat er huurachterstanden zijn, maar gaf ook gelijk te kennen dat hij geen voorstander is om die kwijt te schelden.


Tussen de bewoners en de Stichting Volkshuisvesting is een overeenkomst en die moet worden nageleefd, aldus de minister. Voor degenen die een grote achterstand hebben zal een betalingsregeling worden getroffen. Het gaat in totaal om 95 personen te Sophia’s Lust die een huis gehuurd hebben via de Stichting Volkshuisvesting. Als de stichting geen inkomsten heeft kan ze andere burgers die in woningnood verkeren niet helpen, hield de minister aan de aanwezigen voor.

De regering zal er ook werk van maken dat zodra de bewoners de woningen gekocht hebben, de gronden ook op naam van de burgers te plaatsen.

Volgens Misiekaba zijn er twee belangrijke voorwaarden om armoede te bestrijden: te weten huisvesting en werkgelegenheid. Hij riep de mensen op prioriteit te geven aan het kopen van de woningen, zodat ze later de ruimte hebben om deze te renoveren of uit te breiden.

Het ministerie zal op later tijdstip ook een ontmoeting hebben met bewoners van Helena Christina en Coronie. Enkele bewoners hebben in een reactie aangegeven blij te zijn met de oplossing van de regering. Dit is een kans die met beide handen moet worden aangegrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten