dinsdag 4 juni 2019

Vier drugsverdachten aangehouden bij controlepost Stolkersijver, Commewijne

(Bron foto: KPS)
Bij één verdachte werd 800 gram cocaïne aangetroffen in zijn schoenen


Het Korps Politie Suriname (KPS) bericht maandag 3 juni 2019, dat J.A., C.M. en L.K. op maandag 20 mei door agenten van de controlepost Stolkertsijver in het district Commewijne zijn aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. 

Tijdens controle werd in de schoenen van A. in totaal 800 gram cocaïne aangetroffen. In het bezit van M. zijn 16 zogenaamde anusbolletjes met cocaïne aangetroffen. Deze met cocaïne gevulde bolletjes hebben een bruto gewicht van 460 gram. M. was naar Suriname gekomen om drugs te gaan smokkelen doen. Hij bezit de Nederlandse nationaliteit.

De drie mannen verplaatsten zich in een auto die door K. bestuurd werd. Hij is militair van beroep. Nader onderzoek bracht naar voren, dat ene H.A. als tussenpersoon had gefungeerd tussen de drugsmokkelaars en de drugsverstrekker. Op aanwijzing van de drie mannen is zij opgespoord en in de kraag gevat.

De bedoeling was om de cocaïne naar Nederland te smokkelen en via Suriname, Frans-Guyana en Frankrijk. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het viertal in verzekering gesteld.

De Narcotica Brigade en de Militaire Politie zijn belast met het nader onderzoek van deze zaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten