dinsdag 4 juni 2019

Advocaat in Nederlandse coldcase-verdwijnings-moordzaak wil Ronnie Brunswijk horen als mogelijke opdrachtgever

(Bron foto: Opsporing Verzocht)
Het gaat om de zaak van de in 2002 verdwenen Amsterdammer Patrick van Dillenburg (38)

'Het dossier bevat sterke aanwijzingen voor de betrokkenheid van Brunswijk bij de moord op Van Dillenburg'


Advocaat Vito Shukrula van de een in februari opgepakte verdachte Ad K. (49) uit Nederhemert in een zogenoemde coldcase-zaak, wil ABOP-leider Ronnie Brunswijk horen als mogelijke opdrachtgever. Dat meldt De Telegraaf vandaag, dinsdag 4 juni 2019.

Het gaat volgens de krant om de zaak van de in 2002 verdwenen Amsterdammer Patrick van Dillenburg (38), die kort na een mislukte poging hem te beroven werd vermoord. Op 2 januari 2002 was het slachtoffer bij zijn vriendin in de Amsterdamse Jordaan toen hij werd gebeld. Van Dillenburg zei dat hij even weg moest, maar is nooit meer teruggekomen.


De politie vermoedt dat hij is vermoord, omdat hij verwikkeld is geraakt in een conflict over coke met Surinaamse drugsbaronnen.

Donderdag dient een eerste zitting in de rechtbank. In het onderzoek duikt niet alleen de naam van Brunswijk op, maar ook die van het criminele kopstuk August ’Segebai’ Adjoeba, die in 2008 werd geliquideerd in Amsterdam. Volgens de krant was Adjoeba betrokken bij een forse reeks ’rips’ of drugsroven. Hij was een goede vriend en familie van Brunswijk.

Tussen Brunswijk en Adjoeba enerzijds en Van Dillenburg anderzijds zou een groot conflict zijn ontstaan, waarbij ook de vriendin van Brunswijk werd ’geript’.

In april bezochten rechercheurs de dochter van Brunswijk in Amsterdam. Die vertelde dat haar moeder, de vriendin van Brunswijk, inderdaad betrokken was bij ripdeals, maar niet naar Nederland komt, omdat ze verdacht wordt van drugsdelicten. Ronnie Brunswijk moet in Nederland nog een straf uitzitten voor cocaïnesmokkel.

'Het dossier bevat sterke aanwijzingen voor de betrokkenheid van Brunswijk bij de moord op Van Dillenburg', aldus advocaat Shukrula.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten