dinsdag 4 juni 2019

Minister Noersalim: 'Algemeen Pensioenfonds telt tot heden in totaal 59.645 geregistreerden'

Bewindsman informeert Assemblee over status van het Pensioenfonds


Het Algemeen Pensioenfonds (APF) telt over de periode september 2014 tot heden in totaal 59.645 geregistreerden. Hiervan zijn ongeveer 43.000 deelnemer van het APF. Dat betekent, dat voor deze mannen én vrouwen premie wordt afgedragen, aldus de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, gisteren in De Nationale Assemblee (DNA) over de status van het fonds, zo bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 4 juni 2019.

De deelnemers, personen voor wie de premie betaald word, zijn vertegenwoordigd in ruim 1.600 bedrijven en 817 zelfstandigen. De bewindsman legde verder uit, dat de premieafdrachten ruim Srd 106,5 miljoen bedragen, de middelen worden door het APF consequent belegd. 'Het is goed om te melden dat iemand die zich registreert, maar niet betaalt, niet wordt aangemerkt als een deelnemer', merkte Noersalim op.

NDP-fractievoorzitter Amzad Abdoel zei blij te zijn dat de Pensioenwet goed werkt. 'Wanneer een fonds over een korte periode al over een kapitaal van Srd 106 miljoen beschikt en meer dan 42.000 personen van tientallen bedrijven daar verzekerd zijn, dan kunnen we zeggen dat het traject van het geven van meer body en inhoud aan het sociaal zekerheidsstelsel wel plaatsvindt.'

De NDP-fractieleider vroeg om een agressieve voorlichtingscampagne om mensen vooral te laten zien wat de voordelen zijn van dit fonds en dat zij zich vooralsnog registreren om te voldoen aan hun verplichtingen, doelend op de mensen die nog niet verzekerd zijn, waaronder de kleine ondernemers.

DNA-voorzitster Jennifer Geerlings-Simons voegde daaraan toe, dat de minister in overweging neemt, dat de mensen van het fonds vragen dat men een storting doet om vanaf de aanvang van de wet te voldoen aan de premie. 'Dat betekent dat de mensen Srd 2.000 en Srd 3.000 moeten betalen wanneer zij zich nu gaan verzekeren. Het is misschien goed om te kijken wat daarmee moet gaan gebeuren.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten