dinsdag 4 juni 2019

Nationaal korfbalteam Suriname neemt deel aan 11e wereldkampioenschap korfbal in Durban, Zuid-Afrika

Suriname speelt 28 juni oefenwedstrijd tegen mix van Zaanse korfballers, Saen United

(Bron foto's: Surinaamse Korfbal Federatie)

Het elfde wereldkampioenschap korfbal wordt van 1 tot en met 10 augustus 2019 gehouden in het Zuidafrikaanse Durban. Er zullen dit keer 20 landen meedoen, voorheen was dit 16. Deze editie zijn er vier zogenoemde extra quota bijgekomen. Eén daarvan is naar Noord- en Zuid-Amerika gegaan. De geplaatste landen uit die zone zijn de Dominicaanse Republiek én Suriname, zo bericht Nieuwsblad De Zaankanter vandaag, dinsdag 4 juni 2019.

Suriname kent bijna vanzelfsprekend veel spelers die 'gepokt en gemazeld' zijn in de Nederlandse competitie. Titelverdediger Nederland heeft er mogelijk een flinke concurrent bij gekregen. Om straks goed beslagen ten ijs te komen is het Groen Geel (in Wormer) technische duo Dico Dik en Robert Luttik aangesteld als bondscoach.

In de voorbereiding zal er flink aan getrokken gaan worden. Dat heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat de bekende Zaanse trainers Frank Anepool en Roy Gruys een fraaie mix van Zaanse korfballers hebben geselecteerd om vrijdag 28 juni als sparringpartner van het Surinaamse nationale team op te treden. Die Zaanse mix kent vertegenwoordigers van alle clubs.

Namens KZ/Thermo4U Sascha Lanser, Marjolijn Schenk, Alwin Out en Emiel de Kruijff. Groen Geel levert Terence Griemink, Jasper de Leeuw, Elise Al en Sascha Horak. Roda presenteert Shanna en Hidde Pettinga. Furore vaardigt Tiuri Schoen en Heleen Vredenburg af. Namens Zaandam Zuid zal Joyce Verhoef aanwezig zijn. ZKV stuurt Bjarne Zeegers en Fleur Gruijs waar ZKC'31 Boris Boeije als representant zal inzetten.

Namens het Surinaams team is Groen Geler Ivan R. Karsters druk in de weer om alles rond het team in goede banen te leiden. 'Je mag tenslotte niet voor niets naar dat WK. Dan moet het ook goed gebeuren. De wedstrijddag zal ook spectaculair worden!'

Vrijdag 28 juni 2019 van 19:30 - 21:00 
k.v. Groen Geel 
De Drie Morgen 2, 
1530 AA Wormer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten