woensdag 12 juni 2019

Gevangenisstraf van dertig jaar geēist tegen George Jamaloodin, oud-minister van Financiën Curaçao

Jamaloodin als medepleger verantwoordelijk voor door schutter Kuwas uitgevoerde moord op politicus Helmin Wiels


George Jamaloodin, voormalig minister van Financiën namens de MFK, hoorde het Openbaar Ministerie (OM) gisteren een gevangenisstraf van dertig jaar tegen zich eisen. Naast verduistering en valsheid in geschrifte in de zaak Germanium en valsheid in geschrifte in de zaak Passat, wordt Jamaloodin in de zaak Maximus beschuldigd van het medeplegen van de moord op PS-leider Helmin Wiels, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 12 juni 2019.

In de ogen van het OM is Jamaloodin als medepleger verantwoordelijk voor de door schutter Elvis Kuwas uitgevoerde moord op Helmin Wiels. Hij heeft, zo stelt het OM, aan Burney ‘Nini’ Fonseca de opdracht gegeven om tegen betaling van een grote som geld het slachtoffer om het leven te laten brengen. En Kuwas heeft op meedogenloze wijze een eind gemaakt aan het leven van Wiels en hem daarbij ‘op schokkende en beangstigende wijze uit het leven van de nabestaanden weggerukt’.

'Jamaloodin heeft samen met anderen het slachtoffer beroofd van zijn recht op leven. Het recht op leven behoort tot de meest fundamentele rechten, die in onze rechtsorde dienen te worden beschermd. Het handelen van Jamaloodin getuigt van volstrekte minachting van dat recht op leven', aldus het OM tijdens het requisitoir gisteren.

Jamaloodin en zijn mededaders hebben volgens het Openbaar Ministerie ‘door hun handelen groot en onherstelbaar leed toegebracht aan de gezins- en familieleden van het slachtoffer’. 'Bovendien roept een dergelijk gewelddadig optreden in het openbaar en op klaarlichte dag gevoelens op van onveiligheid in de maatschappij.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten