woensdag 1 mei 2019

Stakende ambtenaren Cultuur moeten zich verweren bij minister Ferrier - Directrice Elvira Sandie vertrekt niet

'Ze staken al langer dan vier maanden en dat kan niet'


Er zijn maatregelen getroffen in de slepende kwestie tussen ontevreden personeelsleden en de directie van het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Minister Lilian Ferrier bevestigt dit vandaag, woensdag 1 mei 2019, in de Ware Tijd. De banen van enkele van de ontevreden ambtenaren staan op het spel. 

De bewindsvrouwe zeget dat de ambtenaren al brieven hebben ontvangen om zich te verantwoorden op haar ministerie. 'Ze moeten zich verweren. Ze staken al langer dan vier maanden en dat kan niet. Nadat ik zoveel keer heb gevraagd om wat rust in de situatie gaan ze toch door.' Het ziet ernaar uit dat de wens van het personeel om de directie de laan uit te sturen helemaal niet in vervulling zal gaan.

De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisatie (CLO), Ronald Hooghart, zegt dat de groep werknemers daadwerkelijk nog in beraad is. Geruchten dat de bond naar president Bouterse zal stappen spreekt hij tegen. 'Ik heb dat niet gezegd. Ik heb niet gezegd, dat wij naar de president gaan, maar wij werken nog steeds aan een oplossing.' Meer wil de vakbondsleider niet over de situatie zeggen.

Ferrier zegt, dat dialoog na maanden geen gunstige situatie teweeg heeft gebracht tussen de twee partijen.

De ontevreden groep is nog steeds van mening, dat directrice Elvira Sandie en onderdirectrice Harriëtte Bholasingh-Helstone het veld moeten ruimen. De minister zegt echter, dat de directrice blijft aanzitten als leidinggevende bij het departement. Wat er met de onderdirectrice gebeurt is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten