woensdag 1 mei 2019

President Bouterse laat onderzoek doen naar oprichting stichtingen en nv's door ministers Dodson en Pengel

(Bron: Starnieuws)
Bouterse reageert op brief Assembleelid Jogi (VHP)

Jogi: 'Ministers hebben een nevenfunctie en ontvangen kennelijk ook salaris uit hoofde hiervan, dat is in strijd de Grondwet'


President Desi Bouterse zal de oprichting van stichtingen en nv's door de ministers Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Toerisme grondig onderzoeken. Dat laat hij in een brief van Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) weten, zo bericht Starnieuws vandaag, woensdag 1 mei 2019.

Jogi vindt het niet in de haak dat de ministers stichtingen en nv's hebben opgericht. 'Zij zijn bestuurders van stichtingen en ook nog directeuren van een naamloze vennootschap', meent Jogi. Hij schrijft Bouterse, dat de twee ministers een nevenfunctie hebben en kennelijk ook een salaris ontvangen uit hoofde hiervan. Dit is volgens hem in strijd de Grondwet.

'Ik vraag u deze twee ministers met onmiddellijke ingang te willen ontslaan. Ik deel u voorts mee, dat tegen hun een strafklacht zal worden ingediend', stelt Jogi.

De ministers Dodson en Pengel hebben eerder gezegd, dat de stichting en de nv niet actief zijn. Er zijn ook geen concessies gekregen en er zijn geen transacties gepleegd. De ministers voeren aan dat er geen enkel strafbaar feit is begaan. De stichting 'Tranga Makandra Baka' is vorig jaar opgericht.

Om te voorkomen dat 'nep nieuws' wordt verspreid, is besloten dat de NV Jorsanna Mining NV per 17 april als een 'lege nv' voort bestaat. Deze nv wordt bestuurd door stichting 'Tranga Makandra Baka'. 'Ik kan alleen maar concluderen, dat de heer Jogi politiek probeert te scoren en daarom de schijn probeert te wekken dat een strafbare handeling gepleegd is. Echter zal simpel onderzoek uitwijzen, dat de feiten anders liggen, geen enkele wet overtreden is en dat alles een inactieve status heeft. Deze informatie is ook bij de president', zei Pengel eerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten