woensdag 1 mei 2019

NPS-voorzitter Rusland niet op de hoogte dat regering ambassade in Ghana opzette

'Het parlement zou moeten nagaan of deze samenwerking meerwaarde heeft'


Vorige week dinsdag 23 april, vond de inauguratie plaats van de ambassade van Suriname in Accra, Ghana. De ambassade heeft tot doel het versterken van de bilaterale relatie tussen Suriname en Ghana. Onder andere vicepresident Ashwin Adhin, minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en Shirley Ayorkor Botchwey, minister van Regionale Integratie van Ghana, waren aanwezig. 

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt in De West, in haar editie van maandag 29 april 2019, dat hij er niet van op de hoogte was dat de regering voornemens was een ambassade in Ghana op te zetten.

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
Vicepresident Adhin gaf tijdens zijn toespraak aan, dat het in de bedoeling ligt dat de banden tussen de landen van herkomst worden verstevigd op basis van wederzijds voordeel en binnen het raamwerk van de Zuid-Zuid dialoog. Voorts zei de vicepresident, dat er sprake is van een historische en culturele band tussen Suriname en Ghana en dat het tijd is om de relaties verder uit te bouwen.

Ghana is het middelpunt van economische activiteiten, terwijl Suriname een strategische ligging heeft in Zuid-Amerika, dat zijn aspecten die volgens Adhin maximaal kunnen worden benut.

Rusland stelt, dat het parlement hierover nog geïnformeerd moet worden. 'We zouden op de hoogte moeten zijn van de financiële voordelen voor Suriname.'

Volgens hem zou het parlement moeten nagaan of deze samenwerking meerwaarde heeft en of het een directe impact heeft op de Surinaamse bevolking. Rusland zegt vraagtekens te zetten bij deze kwestie. Hij is van mening dat er cijfers getoond moeten worden en dat duidelijk aan het parlement uitgelegd moet worden wat deze samenwerking inhoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten