woensdag 24 april 2019

10% Toename van het aantal deelnemers van de Avondvierdaagse (AVD)

Meer dan 5.000 lopers nemen tot en met 27 april deel aan de 55e AVD

(Bron foto: NII)


Er is dit jaar 10% groei in het aantal deelnemers van de Avondvierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er meer dan 5.000 lopers deelnemen. Dit gaf de voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Olivieira woensdag 24 april 2019 aan bij de start van het wandelevenement, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

(Bron foto: Ala Dey Media/Facebook)
Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft de 55e BVSS- Fernandes Mc Donald's Surinaamse Avondvierdaagse geopend.

Ze gaf tijdens haar toespraak aan, dat de welbekende wandelmars een culturele manifestatie is. Volgens de bewindsvrouwe is het een prestatie om het wandelevenement intussen 55 jaren te organiseren vol inspanning, met een historisch nationaal, als internationaal karakter.

De minister gaf ook aan, dat lopen de makkelijkste manier is om in beweging te komen, iets waaraan de BVSS een leuk Surinaams cultureel tintje heeft gegeven. 'Dit noemt men gezond bezig zijn op een sportieve en creatieve wijze en is dus een concept waarachter het ministerie van Sport- en Jeugdzaken staat. De regering is de BVSS dankbaar voor het initiatief om een bijdrage te leveren aan de bewustwording van bewegen binnen de samenleving', benadrukte de minister.

De BVSS-Fernandes Mc Donald's Surinaamse Avondvierdaagse duurt tot en met 27 april. Het thema van dit jaar is 55 yari w'e waka kba.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten