woensdag 24 april 2019

Enkele Bureaus voor Burgerzaken langer geopend voor e-ID aanvragen

(Bron foto: NII)
Enorme toeloop van personen die een e-ID kaart willen


Burgers kunnen op enkele Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) ook na de reguliere openingstijden hun e-ID aanvragen. Het gaat om de bureaus Combe, Flora en Kwatta in Paramaribo, La Vigilantia in Para, Meerzorg voor Commewijne, Groningen in Saramacca en in Nickerie zijn dat Nieuw Nickerie, Corantijnpolder en Henar, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, vandaag, woensdag 24 april 2019.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken/Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is verantwoordelijk voor de uitgifte van identiteitskaarten. Medio maart dit jaar is de productie van de e-ID opgestart.

Een van de doelen voor het invoeren van deze elektronische identiteitskaart is om de kwaliteit van het identificatiebewijs te verbeteren.

Bij de BvB’s die de aanvragen verwerken is een enorme toeloop van personen die een e-ID kaart willen. Om deze groep tegemoet te komen heeft het ministerie gemeend de openingstijden van diverse BvB’s voor vier maanden te verruimen.

De samenleving wordt in de gelegenheid gesteld om van maandag tot en met donderdag tot 17:00 uur en op vrijdag tot 16:30 uur e-ID kaarten aan te vragen en af te halen. De BvB’s Groningen, Nieuw-Nickerie, Corantijnpolder en Henar zijn slechts op vrijdag langer opengesteld, tot 16:30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten