woensdag 24 april 2019

Gajadien (VHP) hekelt afwezigheid minister Hoefdraad bij behandeling twee ontwerpwetten in Assemblee

Hoefdraad en vicepresident Adhin met delegatie op snoepreis naar Ghana


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt het niet in de haak, dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën dinsdag 23 april 2019 niet aanwezig was tijdens de openbare commissievergadering waarin de ontwerpwetten 'Nationaal Woningbouwfonds' en 'Nationaal Garantiefonds Huisvesting' werden behandeld. Ook was er geen vervanger, want minister Roline Samsoedien die hem verving, is opgestapt, zo schrijft Starnieuws.

Gajadien merkte op dat er zoveel problemen zijn, maar dat de regering op reis is. De volksvertegenwoordiger stelde, dat duidelijkheid moet worden gegeven of het vliegtuig waarmee de delegatie onder vicepresident Ashwin Adhin naar Ghana is gereisd, gecharterd is voor duizenden Amerikaanse dollars.

Volgens De West zou 250.000 Amerikaanse dollars door Adhin zijn opgenomen bij de Centrale Bank van Suriname voor een snoepreis.

http://dagbladdewest.com/2019/04/22/adhin-op-usd250-000-snoepreis-naar-ghana/


Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons had eerder opgemerkt dat hoewel de regering niet vertegenwoordigd is, zoals gebruikelijk, de ontwerpwetten 'Nationaal Woningbouwfonds' en 'Nationaal Garantiefonds Huisvesting' behandeld worden. De wetten zijn belangrijk voor de samenleving. Het gaat om initiatiefwetten, waarvan Geerlings-Simons ook een van de initiatiefnemers is.

Ze zei dat bij de beantwoording van de vragen ervoor gezorgd zal worden dat de regering wel aanwezig is. Minister Hoefdraad is ook naar Ghana.

Geerlings-Simons deed een beroep op Gajadien om de wet technisch te behandelen en de meer beleidszaken te laten voor de plenaire openbare vergadering. Eerder op de dag was commissievoorzitter Amzad Abdoel (NDP) uitgebreid ingegaan op de twee ontwerpwetten die de bouw van woningen makkelijker zullen maken. Ook mensen die nu geen financiering bij de bank kunnen krijgen, kunnen door aanname van deze wetten in aanmerking komen voor kapitaal. De rente via het Woningbouwfonds zal 7% zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten