woensdag 24 april 2019

In Venezuela zijn vijf mensen gearresteerd in onderzoek naar aanslagen op elektriciteitsnet

Venezolaanse regering veroordeelt de 'politieke motivatie' achter de aanslagen


Vijf mensen zijn gearresteerd en 19 anderen worden gezocht na aanvallen op het  Sistema Eléctrico Nacional (SEN) tussen 7 en 28 maart, zei de Communicatie- en Informatie minister Jorge Rodriguez dinsdag 23 april 2019. Vanuit het Miraflores-paleis presenteerde hij een rapport over het onderzoek naar de aanvallen op het elektriciteitsnet die in maart grote uitval veroorzaakten. 

De minister zei ook, dat een deskundige die betrokken is bij de aanslagen van 25 tot 28 maart in een woning van een officier van de Amerikaanse strijdkrachten woonde, terwijl drie andere verdachten afzonderlijk worden beschermd door de Verenigde Staten, Spanje en Colombia.

Hij zei, dat de afgelopen twee jaar meer dan 50 procent van de elektrische onderstations van het land zijn gesaboteerd. 'Tussen 7 maart en vandaag zijn er 45 kleine aanslagen geweest en de regering van president Nicolas Maduro wordt met de situatie geconfronteerd', zei Rodriguez.


De Venezolaanse regering heeft de 'politieke motivatie' achter de aanslagen veroordeeld. De stroomonderbrekingen, die van invloed zijn op andere openbare diensten zoals water, gas en vervoer, hebben het leven van de Venezolanen aanzienlijk beïnvloed.

De stroomstoring op 7 maart was de ergste in het land, die bijna het hele land in duisternis had gedompeld gedurende ongeveer vijf dagen, terwijl scholen en kantoren tijdelijk werden afgesloten.

(Suriname Mirror/Xinhua/Bloomberg/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten