donderdag 25 april 2019

Minister Pengel: 'De zware regenval heeft speciale aandacht van mijn ministerie'

'Burgers kunnen nu zien dat het water sneller wegtrekt'...

'Daarmee wordt bewezen dat de werkzaamheden, die in de droge tijd zijn uitgevoerd, nu resultaat hebben'...


Het aangebroken regenseizoen zorgt er onder meer voor - zoals ieder jaar -, dat enkele gebieden onder water lopen. De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel,  zegtm dat de zware regenval speciale aandacht heeft van zijn ministerie, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 24 april 2019.

De minister geeft aan, dat het ministerie niet nu pas in actie komt, maar reeds in de droge tijd een aanvang heeft gemaakt met rehabilitatie werkzaamheden. 'Burgers kunnen nu zien dat het water sneller wegtrekt. Daarmee wordt bewezen dat de werkzaamheden, die in de droge tijd zijn uitgevoerd, nu resultaat hebben', concludeert de minister.

Het verzoek is vanuit de samenleving gekomen om de wateroverlastsituatie te beheersen. Dit vooral voor de productiesector, voor wie het nadelig is. De minister zegt dat er hard wordt gewerkt om deze situatie in te dammen. Enkele machines zijn ingezet om de situatie te normaliseren. Ook zijn de pompgemalen vanaf de regenval optimaal in werking gebracht. Om het water weg te sluizen worden de sluisdeuren opengedaan en de pompen daarna weer aangezet.

De prioriteitsgebieden binnen Paramaribo die nu aandacht vereisen en worden aangepakt zijn: 
in het noorden – Clevia, Blauwgrond en Geyersvlijt;
in het Centrum – Beekhuizen en
in Paramaribo-Zuid – Zorg en Hoop.

'Ook de belangrijke kanalen Overeemkanaal, Boomskreek, Tout Lui Foutkanaal, die zorgdragen voor het doorsluizen van het overtollig water naar de Surinamerivier, worden uitgediept en schoongemaakt', geeft de bewindsman aan.

De minister heeft begrip voor individuele situaties, daarom werkt het ministerie hard om op plekken waar materieel nodig is, deze in te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten