dinsdag 12 maart 2019

Zeker 11 mensen gedood bij noodweer in Sao Paulo, Brazilië

Vijf personen zijn verdronken, de overigen levend begraven in modderstromen


Hevige overstromingen in het zakencentrum van de Amerika's São Paulo, die wegen in rivieren veranderde en auto's boven op gebouwen en in bomen gooiden, hebben minstens 11 mensen het leven gekost, terwijl de autoriteiten zich schrap zetten voor meer regen. 

Vijf mensen zijn verdronken. De anderen, waaronder minstens één baby, werden levend begraven in modderstromen, volgens het staatssecretariaat van de staat Sao Paulo.


Bijna 110 millimeter regen viel van zondagmiddag tot maandagmiddag, 11 maart 2019, 70% van de verwachte hoeveelheid voor de hele maand maart, aldus de autoriteiten. Dat zorgde voor chaos in het toch al verstopte verkeer van São Paulo, omdat forenzentreinen gedeeltelijk waren stilgelegd en bussen en auto's vastzaten in onverharde straten.

Regen wordt nog minstens twee dagen voorspeld.

De Mercedes-Benz vrachtwagen- en busfabriek in São Bernardo do Campo werd overstroomd en de activiteiten gedeeltelijk opgeschort, volgens de plaatselijke metaalbewerkers vakbond. De Duitse autoconstructeur is de grootste fabrikant van vrachtwagens en bussen in Brazilië en verkocht vorig jaar 21.153 voertuigen.


(Suriname Mirror/MercoPress/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten