dinsdag 12 maart 2019

Vier jongens opgepakt in Nickerie verdacht van seksueel misbruik twee minderjarige meisjes....

Misbruikte meisjes van twaalf en vijftien jaar zijn zwanger...


De Ware Tijd bericht vandaag, dinsdag 12 maart 2019, dat de politie in Nickerie afgelopen week vier jongemannen heeft aangehouden. Zij worden verdacht van seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes. De meisjes van twaalf en vijftien jaar zijn zwanger. 

'We weten niet wat er aan de hand is, maar het blijkt dat mensen tegenwoordig een vrije opvoeding geven aan hun kinderen en dat ze op zeer jeugdige leeftijd al seksueel actief zijn', zegt waarnemend regiocommandant van het Korps Politie Suriname, Retitia Forster. Als ouder doet ze een dringend beroep op ouders om hun kinderen al op heel jonge leeftijd voor te lichten over seks. 'Het mag geen taboe meer zijn. Het is een must tegenwoordig dat je met je kind erover praat', zegt Forster. 'Soms praat u als ouder misschien niet met uw kind. Maar, de media en internet voeden de kinderen met zulke berichten, soms ook met verkeerde informatie waardoor ze op een verkeerd spoor belanden.'

Forster wijst erop, dat wanneer kinderen al op zeer jonge leeftijd seksueel actief zijn zonder dat hun ouders het weten, 'dan is het zeker dat u niet communiceert met uw kind, vooral als het gaat om een meisje dat in verwachting kan raken'.

De regiocommandant betreurt het dat zulke gevallen zich voordoen terwijl kinderen nog in de schoolbanken behoren te zitten. 'Indien ouders met hun kinderen gaan praten, dan denk ik dat de kinderen wat stappen achterwaarts gaan maken en zulke situaties zullen vermijden.'

Zij kon inhoudelijk niet ingaan op de vier aanhoudingen, 'omdat het gaat om zeer gevoelige zaken waarbij jeugdigen betrokken zijn'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten