dinsdag 12 maart 2019

Carlo Lewis, kapitein van Apoera, wil dat toegangsweg duurzaam wordt aangepakt

'We zien dat er aan de weg van Ricanaumofo wordt gewerkt en dat moet ook hier gebeuren'


'Wanneer het regentijd is, verandert de weg in een modderpoel en tijdens de droge tijd, hebben we echt last van de stof', aldus Carlo Lewis, kapitein van Apoera, vandaag, dinsdag 12 maart 2019, in de Ware Tijd. De acht kilometer lange weg die door de dorpen loopt geniet volgens de kapitein prioriteit bij de gemeenschap. De dorpshoofden zullen het probleem aankaarten bij de nieuwe districtscommissaris, Joanna Aroepa van Kabalebo. Zij heeft gisteren kennis gemaakt met het personeel van het commissariaat en heeft het traditionele gezag voor vandaag uitgenodigd. 

De bewoners hadden in juni geprotesteerd tegen de slechte weg. De directe aanleiding was dat de schoolbussen waren gestopt met het ophalen van kinderen, omdat er kuilen waren ontstaan in de weg door de toen aanhoudende regenval. Bedrijven die in het gebied opereren, zoals Baitali Group, hebben destijds de weg weer begaanbaar gemaakt.

'We gaan nu erop toezien dat de weg duurzaam wordt aangepakt. Die moet worden geasfalteerd of moet van straattegels worden voorzien', stelt Lewis. Hij herinnert zich dat president Desi Bouterse indertijd had beloofd dat de weg zou worden verhard. 'We zien dat er aan de weg van Ricanaumofo wordt gewerkt en dat moet ook hier gebeuren', zegt de kapitein.

Behalve de aanpak van de slechte weg, ziet hij graag dat vergaderzalen in elk dorp worden gebouwd. Daarnaast moet er een weg worden aangelegd naar de gronden, waar aan landbouw kan worden gedaan. Ook moet de gezondheidsdienst in het gebied beschikken over een ambulance.

Aroepa zegt, dat de districtscommissaris nu bezig is de problemen in beeld te brengen. Ze wil haar uiterste best doen om het leven van de mensen verder te verlichten. De districtscommissaris lijkt overigens nog niet op de hoogte te zijn, dat mensen verlangen dat de weg aangepakt wordt. Zij heeft zich georiënteerd bij onder meer de logeergebouwen en het educatiecentrum. Deze moeten worden gerenoveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten