dinsdag 12 maart 2019

Twee vluchtende autodieven aangehouden waarbij één door politie in een been is geschoten

(Bron foto: Korps Politie Suriname)
Verdachten in gestolen auto door politie klemgereden op de Indira Gandhiweg


De politie van het ressort Latour heeft dinsdagmiddag 12 maart 2019 twee autodieven op de Indira Gandhiweg aangehouden. Het gaat om de 38-jarige C.G. en de 30-jarige N.T. Bij de aanhouding heeft G. een schotwond opgelopen in zijn linker onderbeen, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Een man had 's morgens aangifte gedaan op het politiebureau van Latour van diefstal van zijn auto. Hij gaf het merk, de kleur en het kenteken nummer van zijn auto door aan de politie.

's Middags reden twee agenten van het bureau Latour in hun dienstwagen toen zij het gestolen voertuig in de Mastklimmenstraat zagen. Zij zetten direct de achtervolging in. In de auto zaten twee mannen die naderhand de verdachten G. en T. bleken te zijn.

Toen deze twee door hadden, dat zij achtervolgd werden reden zij met hoge snelheid weg in de richting van de Indira Gandhiweg. Het lukte de politie om de verdachten klem te rijden op de Indira Gandhiweg. Zij probeerden nog weg te komen waarbij zij twee auto’s aanreden. G. stapte toen uit de gestolen auto en zette te voet zijn vlucht voort. Een agent ging G. achterna waarbij die waarschuwingsschoten loste om de verdachte tot stoppen te dwingen. Toen dat niet lukte schoot de agent gericht op G. waarbij die in een onderbeen geraakt werd.

Zijn kompaan was niet gevlucht. Die had zich over gegeven. Per ambulance werd G. afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zijn kompaan is overgebracht naar het politie bureau Latour.

Hangende het onderzoek zijn de verdachten in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten