dinsdag 12 maart 2019

15 Jaar cel voor de dodelijke schutter van Sunny Point

Onschuldige mensen die op de bus wachtten of naar de winkel gingen door kogels geraakt

Margriet Akobe (53) werd dodelijk geraakt


De Kantonrechter heeft gisteren S.L.veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar. Hij loste met een jachtgeweer op 17 september 2018 schoten te Sunny Point aan de Soerdjbaliweg. Margriet Akobe (53) werd daarbij dodelijk geraakt. Vier anderen raakten gewond. De veroordeling is conform de eis van de Officier van Justitie, aldus vandaag, dinsdag 12 maart 2019, Starnieuws.

De veroordeelde was ten laste gelegd dood door schuld en poging dood door schuld. Zowel de kantonrechter als de openbare aanklager benadrukten, dat de man onnodig schoten heeft gelost en dat onschuldige mensen de dupe zijn geworden.

De rechter voerde aan, dat het om onschuldige mensen ging die op de bus wachtten of naar de winkel gingen.

L. beweerde, dat het niet zijn intentie was om de mensen te raken. Op die bewuste dag lag iemand te slapen toen die persoon beroofd werd van zijn halsketting en telefoon. De politie had deze zaak al in onderzoek. De zus van L. zei dat een zekere Snelle aangemerkt werd als de verdachte. De buurtbewoners zaten Snelle achterna. Snelle vertelde aan de zus van L. dat hij onschuldig was. L. nam het op voor Snelle en loste toen schoten, zo schrijft Starnieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten